top of page

Ilmastopeli

Plan Suomi International

Tässä projektissa suunnittelin kuvituksen ja visuaalisen ilmeen Ilmastopelille. Pelin keskiössä ovat kolmen eri maan nuoret Suomesta, Nigeriasta ja Perusta. Pelin aikana seurataan miten heidän elämänsä muuttuu ilmastonmuutoksen vaikutusten myötä.

Pelin visuaalisen ilmeen suunnittelu oli erittäin mielenkiintoista ja antoisaa. Kommunikaatio Planin kanssa sujui todella hyvin ja löysimme nopeasti yhteisen sävelen projektille.

 

Plan korosti jo projektin alkuvaiheessa, että esimerkiksi
sukupuoleen liittyvät representaatiot on tärkeä asia huomioida, ja kuvittajan tuli haastaa raikkaasti stereotypioita. Tähän itsekin pyrin kaikessa kuvituksessani, ja tässä se oli erityisen tärkeää, jotta mahdollisimman moni peliä pelaava nuori löytäisi samaistumispintaa hahmoista.

Tärkeää oli myös tuoda esiin, miten perulaiset ja nigerialaiset eivät esittelisi vain yhtä stereotyyppistä kuvaa maastaan. Pelissä tavataan muun muassa Perun Ketšua-alkuperäisasukkaita, ja tein taustatyötä referenssikuvia etsien, että saisin asut mahdollisimman oikeanlaisiksi.

Ilmastopelin voi tilata oppimateriaaliksi yläkouluille ja toisen asteen opiskelijaryhmille Plan International Suomen nettisivuilta.

bottom of page